مقادیر نرمال قند و چربی خون در دیابت چگونه است؟
حفظ مقادیر قند خون در محدوده نرمال و نیز کنترل میزان چربیهای خون و
سطح هموگلوبین A1C،در کنترل دیابت و جلوگیری از عوارض کوتاه مدت و بلند مدت
آن اهمیت زیادی دارد.
اگر شما فرد دیابتی هستید که میخواهید به
بهترین شکل بیماری خود را کنترل نمایید،باید حداقل به مدت یک هفته با
دستگاه گلوکومتر(تست قند خون از سرانگشت)، قند قبل و بعد از صبحانه،ناهار و
شام را اندازه گرفته و در دفترچه خود ثبت نمایید.سپس با مشورت با پزشک خود
مقدار قرص یا انسولین دریافتی را تغییر دهید تا بتوانید قند خون را در
محدوده ای که در جدول زیر نشان داده شده است،حفظ نمایید.
اهداف درمان دیابت در بالغین حفظ قند خون در مقادیر زیر است:
مطلوب قابل قبول نامطلوب
قند خون ناشتا 120-70 کمتر و مساوی 140 بیشتر از 140
قند بعد از غذا 140-90 کمتر و مساوی 160 بیشتر از 180
عامل افزایش قند خون در دیابتی ها چه میتواند باشد؟
- خوردن غذای زیاد
- فعالیت فیزیکی ناکافی
- سرماخوردگی، آنفولانزا یا بیماری ها یا عفونت های دیگر
- مصرف مقدار ناکافی داروهای پایین آورنده قند خون یا انسولین
عامل افت قند خون در دیابتی ها چه میتواند باشد؟
- خوردن غذای ناکافی
- افزایش فعالیت فیزیکی یا ورزش
- به تعویق افتادن زمان خوردن وعده غذایی اصلی یا میان وعده
- مصرف زیاد دارو یا انسولین
میزان چربیهای خون نیز در مقادیر زیر باید حفظ شود:
مطلوب قابل
قبول نامطلوب
کلسترول توتال کمتر از 200 240-200 بیشتر از 240
LDL کمتر از 100 کمتر از 130 بیشتر و مساوی 130
HDLدر مردان بیشتر از 45 45 -35 کمتر از 35
HDLدر زنان بیشتر از 50 50-45 کمتر از 45
تری گلیسیرید کمتر از 150 کمتر و مساوی 200 بیشتر از 200
در صورت کنترل نبودن چربی های خون ،داروهای کاهنده چربی تجویز میشود. HbA1C نیز باید کمتر از 7 باشد و بیشتر از 8 نامطلوب است.
گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران
|
|
توسط :
diabeti در تاریخ : 30-09-1391, 17:35
بازدیدها : 6105
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت
ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .