ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » دم کردن ماکارونی برای دیابتی ها ممنوع

دم کردن ماکارونی برای دیابتی ها ممنوع

در ایتالیا رسم بر این است که بعد از مرحله آبکشی، ماکارونی وارد بشقاب های سرو غذا می شود و بعد سس را روی آن اضافه می کنند. اما ما ایرانی ها عادت داریم که ماکارونی را مانند برنج دم کنیم. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که هنگام جوشیدن ماکارونی، شعله گاز باید حداقل باشد تا مواد مغذی ماکارونی هرچه کمتر به آب منتقل شود اما درمورد دم کردن ماکارونی هم حرف و حدیث هایی وجود دارد. بعضی از متخصصان بر این باورند که دم کردن ماکارونی «نمایه گلایسمی» آن را بالا می برد.
حالا این اصطلاح عجیب که تا به حال به گوش مان نخورده چه مفهومی دارد؟ نمایه گلایسمی شامل یک سیستم امتیازبندی از یک تا 100 است که نسبت جذب هرکدام از هیدرات های کربن به خون را ناشن می دهد. به عبارت دیگر هرچقدر ماده غذایی، سریع تر جذب خون شود، نمایه بیشتری دارد و در این میان قند گلوکز امتیاز 100 را به خودش اختصاص داده و به سرعت قند خون را بالا می برد. این طبقه بندی بیشتر برای دیابتی ها اهمیت دارد تا بتوانند قند خون را کنترل کنند.
درواقع نمایه گلایسمی ماکارونی «دم کشیده» بیش از دوبرابر ماکارونی «آبکش شده ساده» است؛ در نتیجه به افرادی که اضافه وزن داشته یا دچار دیابت هستند، توصیه می شود برای کنترل قند خون و احساس سیری بیشتر، ماکارونی را دم نکیشده بخورند. البته این دم نکشیدن به معنی خام خوردن آن نیست. بعد از جوشاندن ماکارونی در آب، کمی صبر کنید تا آب آن کاملا جذب ماکارونی شود. بعد می توانید آن را نوش جان کنید. بهتر است آب ماکارونی در هنگام جوشیدن، کم باشد.

 



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 8-03-1392, 22:36   بازدیدها : 14443   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
نظرات