ماهی و بهبود مشکلات کلیوی دیابتیهایکی از مشکلات و عوارض جدی بیماری دیابت، بیماریهای کلیوی است که
میتواند سیر کنترل قند خون را نیز تحت تاثیر قرار داده و بر پیشرفت درمان
یک فرد دیابتی تاثیر منفی بگذارد. بنابراین یکی از موضوعات اساسی در کنترل
دیابت جلوگیری از ایجاد و نیز پیشرفت بیماریهای کلیوی میباشد. براساس نتایج این مطالعه بیش از 8 درصد از افراد دیابتی پروتئین در ادرار خود دفع میکردند، در حالی که این درصد در افراد سالم کمتر از یک درصد بوده است. 18 درصد از دیابتیهایی که به طور مرتب ماهی مصرف نمیکنند (کمتر از یک بار در هفته) دچار این اختلال کلیوی بودند، حال آن که در افراد دیابتی با مصرف ماهی بیش از یک بار در هفته، بروز این اختلال کلیوی به کمتر از یکچهارم کاهش مییابد. از این نتایج میتوان نتیجهگیری کرد با مصرف ماهی به طور منظم میتوان از نشانههای اولیه اختلالات کلیوی جلوگیری کرد. تئوریهای مختلفی برای اثرات مفید مصرف منظم ماهی در پیشرفت اختلالات کلیوی در بیماران دیابتی میتوان در نظر گرفت. ممکن است روغن ماهی سطح لیپید خون را بهبود بخشیده و ریسک بیماری کلیوی را کاهش دهد. دیگر ترکیبات موجود در ماهی مانند پروتئین یا ریزمغذیها بر علیه بیماری کلیوی دیابتیها نیز میتوانند نقش محافظ را داشته باشند. همچنین این امکان نیز وجود دارد کسانی که بیشتر ماهی مصرف میکنند، شیوه زندگی بخصوصی داشته که در جلوگیری از این بیماری موثر باشد. اگرچه مکانیسم دقیق اثر مصرف منظم ماهی در کنترل اختلالات کلیوی مشخص نمیباشد ولی همان طور که در افراد سالم مصرف ماهی در کنترل خیلی از بیماریهای متابولیسم و نیز بیماریهای قلبی و عروقی مفید میباشد در بیماران دیابتی نیز باید مصرف این نوع ماده غذایی به صورت عادت منظم هفتگی دربیاید. حال شاید این سوال را مطرح نمایید که کدام نوع ماهی در پیشگیری از ایجاد بیماری کلیوی دیابتیها بهتر است؟ هنوز جواب دقیقی برای این سوال وجود ندارد، اما آنچه مسلم است مصرف ماهی متاسفانه در جامعه ما کم میباشد و گاه تصورات غلطی نسبت به مصرف این گروه از مواد غذایی مفید مانند عدم تحمل ماهی در رژیم غذایی وجود دارد در حالی که این ماده غذایی نهتنها در افراد سالم بلکه در کنترل دیابت و اختلالات کلیوی ناشی از آن نیز موثر است.
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .