غذای مناسب برای دیابتی ها
۱) سبزیجات: سبزیجات، كم كالری و غنی از فیبر هستند، بنابراین باعث پر كردن حجم زیادی از معده و احساس سیری می شوند. هرچقدر بشقاب غذا دارای سبزیجات بیشتری باشد بدین معناست كه كالری و چربی های اشباعی كمتری (كه باعث افزایش بالا رفتن قند خون و مقاومت انسولین می شوند) مصرف می كنید. سبزیجات نشاسته ای مناسب تر هستند مثل نخود، سیب زمینی، ذرت و... ۲) میوه ها: میوه ها قند و كالری بیشتری نسبت به سبزیجات دارند، اما غنی از فیبر و كم چربی هستند. علاوه بر این دارای آنتی اكسیدان هایی هستند كه از قلب، سیستم عصبی و چشمان محافظت می كند. میوه ها، مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین می كنند. بنابراین مصرف ۳ تا ۴ وعده میوه در روز توصیه می شود (هر وعده معادل یك عدد میوه یا یك فنجان كمپوت میوه است) باید توجه داشته باشید كه بسیاری از مواد مغذی و مقدار زیادی از فیبر در پوست و دانه های میوه وجود دارد. ۳) لوبیاها: بهترین منابع رژیمی فیبر لوبیاها هستند. فیبر سرعت هضم غذا را كاهش می دهد و از بالا رفتن قند خون بلافاصله پس از خوردن غذا، جلوگیری می كند. ۴) غلات: بهترین صبحانه، صبحانه حاوی غلات است، برای اینكه فیبر لازمه را به بدن می رساند. مطالعات نشان می دهد افرادی كه صبحانه خود را با غلات آغاز می كنند، در طول روز كمتر غذا می خورند. ●منابع غنی از پروتئین ۵) ماهی: سریع و آسان آماده می شود و یكی از بهترین منابع پروتئین و بهترین جایگزین برای گوشت های پرچربی است. البته ماهی های چرب نیز غنی از اسیدهای چرب امگا۳ هستند كه این چربی ها باعث تمیزی شریان ها می شوند. در افراد مبتلا به دیابت اغلب میزان تری گلیسیرید بالا و میزان HDL كم است. اسیدهای چرب امگا،۳ این نقص ها را برطرف می كنند. بنابراین خوردن ۲ وعده ماهی در هفته توصیه می شود. ۶) سفیده تخم مرغ: دارای كالری كمی است و برخلاف همبرگر و استیك میزان چربی های اشباعی در آن كه باعث افزایش كلسترول بد و مقاومت انسولین می شوند، كم است. ۷) آجیل: آجیل ها غنی از چربی های خوبی هستند كه باعث مبارزه با بیماری قلبی می شوند، علاوه بر این آجیل ها به كاهش مقاومت انسولین و كنترل قند خون نیز كمك می كنند. آجیل ها سرشار از ویتامین E هستند، آنتی اكسیدانی كه از سلول ها محافظت می كند و مانع از آسیب دیدگی چشم و سلول های عصبی می شود. همچنین آجیل ها غنی از منیزیم و فیبر هستند كه برای قند خون مفید است. ۸) روغن زیتون: روغن زیتون دارای چربی های خوبی است كه خطر ابتلا به حمله قلبی را كاهش می دهد، باعث ثابت شدن قند خون می شود. ۹) ماست: ماست غنی از پروتئین و دیگر موادی است كه برای كاهش وزن مهم است مثل كلسیم. مطالعات نشان می دهد، افرادی كه مقدار زیادی كلسیم می خورند، لاغرترند و میزان مقاومت انسولین در آنها نیز كم است. ۱۰) دارچین: اضافه كردن مقدار كمی دارچین به غذای روزانه باعث كاهش قند خون می شود. تركیبات موجود در دارچین به بدن كمك می كند تا از انسولین بیشتر استفاده كند. بنابراین گلوكز بیشتری وارد سلول ها می شود. تنها مصرف یك دوم قاشق چایخوری دارچین در روز باعث كاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
توسط : diabeti در تاریخ : 3-05-1392, 20:40 بازدیدها : 16418
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .