چربی های مفید برای دیابتی ها کدامند؟
چربی یکی از درشت مغذی هایی است که در برنامه ی غذایی روزانه ی ما باید حتما گنجانده شود.توصیه
ی متخصصین تغذیه بر آن است که 25 تا 30 درصد انرژی دریافتی ما باید از
مواد چرب باشد ولی همان طور که در قسمت قبل اشاره شد برای کاهش خطر ابتلا
به بیماری قلبی به ویژه در بیماران دیابتی سعی کنید که چربی ناسالم
کمتری(چربی اشباع و ترانس) را مصرف نموده و به موازات آن با مصرف چربی های
سالم از قلب تان محافظت نمایید.
البته این نکته غیر قابل انکار است که تمام چربی ها پُرکالری هستند، لذا بسیار مهم است که مراقب میزان چربی دریافتی خود باشید. به موازات این که شما منابع چربی اشباع و ترانس را از رژیم غذایی تان حذف می کنید به جای آن ها چربی های سالم را جایگزین خواهید نمود. برای مثال به جای مصرف یک میان وعده ی پُرچرب در بعدازظهر می توانید 8 تا 10 عدد بادام میل کنید. با این روش کالری یکسانی دریافت می کنید ولی این تغییر برای سلامت قلب تان قطعا مفید خواهد بود.
1- چربی تک زنجیره ای غیر اشباع: * مغزهایی نظیر: بادام، بادام هندی، گردو و بادام زمینی 2- چربی چند زنجیره ای غیر اشباع:
چربی های چند زنجیره ای غیر اشباع نیز چربی های سالمی هستند. نظر متخصصین رشته های مختلف پزشکی بر آن است که این چربی ها را نیز به مانند چربی های تک زنجیره ای غیر اشباع در رژیم غذایی خود بگنجانید. منابع مرسوم چربی های چند زنجیره ای غیر اشباع عبارت هستند از: * روغن ذرت * روغن بذرکتان * روغن سویا * روغن آفتابگردان * گردو * تخم کدو تنبل یا آفتابگردان * مارگارین نرم 3- اسیدهای چرب امگا 3 حتما شما هم زیاد از امگا 3 شنیده اید. باید بدانید که اسیدهای چرب امگا 3 به پیشگیری از انسداد عروق کمک می کند. برخی از ماهی ها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. متخصصین تغذیه توصیه می کنند که هفته ای 2 تا 3 بار ماهی غیر سرخ شده مصرف نمایید. منابع غذایی امگا 3 منابع امگا 3 عبارت هستند از: * شاه ماهی * ماهی خال مخالی * قزل آلا * ساردین * سالمون برخی از منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا3 عبارت هستند از: * توفو و دیگر محصولات سویا * گردو * بذرکتان و روغن بذر کتان یک نکته ی مهم: توجه داشته باشید از آن جا که برخی از ماهی ها حاوی محتوای جیوه ی بالایی هستند توصیه می شود زنانی که احتمال بادار شدن دارند، یا باردار هستند، زنان شیرده و کودکان کم سن و سال می بایست انواع ماهی هایی که محتوای جیوه ی کمتری دارند را مصرف نمایند و نباید بیشتر از 360 گرم در هفته ماهی و دیگر غذاهای دریایی را مصرف نمایند. گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .