انگور خواص ضد دیابتی دارد
پژوهشگران علوم تغذیه در دانشگاه تگزاس ترکیبی را در انگور شناسایی کردهاند که خواص ضد سرطانی و آثار مفید دیگری برای بدن دارد. متخصصان درآزمایشات جدید خود دریافتند که ترکیب موسوم به «رسویراترول»
میتواند تاثیر سودمند نوعی هورمون چربی را در بدن افزایش دهد.
این
هورمون که موسوم به «آدیپونکتین» است،از سلولهایی تولید میشود که چربی را
میسازند و ذخیره میکنند.هورمون آدیپونکتین آثار سودمندی روی مشکلات
پزشکی ناشی از چاقی دارد.
به گفته پژوهشگران،هم آدیپونکتین و هم رسویراترول، هر دو نقش ضد چاقی،ضد مقاومت انسولینی و ضد پیری دارند.
این یافته اطلاعات مهمی را در زمینه تولید داروها و روشهای درمانی جدید برای بهبود مشکلات چاقی،دیابت و سالمندی ارائه میکند.
جزئیات این بررسی ها در مجله «شیمی بیولوژی» منتشر شده است.
درخت
انگور با نام علمی Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در
این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترین جنس این
خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک
در مقابل بعضی از برگها میباشد.
آشنایی با برخی خواص ویژه انگور :
در مبارزه علیه سرطان نقش مهمی دارد.
به بهبود علائم آرتریت کمک می کند.
به رفع بیماری های کلیوی و مجاری ادرار کمک می کند.
می تواند سبب درمان پرفشاری گردد.
به استناد طب چینی، انگور دارای نمک هایی است که خون را تصفیه نموده و غدد و اندام ها را پاکسازی می کند.
پزشکان چینی برای پاکسازی بدن توصیه به درمان ده روزه با انگور می کنند که در آن فقط انگور و آب آن مصرف می گردد.
آنها
همچنین معتقدند که انگور به بدن انرژی بخشیده و استخوان ها را محکم می کند
و مفاصل را تقویت می نماید. در کشورهای غربی انگور جهت درمان روماتیسم و
آرتریت و همچنین احتباس مایعات (ادم) و دفع ادرار دردناک تجویز می گردد.
برای
مشکلات ادراری درازمدت، حدود ۲۰۰ گرم انگور در روز و در مشکلات بسیار حاد،
روزانه ۴۰۰ گرم انگور توصیه می شود. آب انگور اثرات مطلوبی بر مشکلات کبدی
از قبیل هپاتیت و یرقان دارد.
ـ سرطان:
انگور حاوی مواد مغذی
گیاهی است به نام الاژیک اسید که تحت شرایط آزمایشگاهی برخی مواد
ایجادکننده سرطان را قبل از آنکه وارد عمل شده و سبب موتاسیون ژن ها شوند،
خنثی می کند. الاژیک اسید قادر به مبارزه علیه مواد سرطان زایی است که در
اثر آلودگی های محیطی، گوشت های نمک سوده و کبابی و یا مصرف سیگار ایجاد می
شوند.
ـ آرتریت روماتوئید:
انگور که سرشار از انواع آنتی
اکسیدان ها می باشد، نقش مهمی در درمان آرتریت ایفا می کند. این مواد قادر
به متوقف نمودن عملکرد آنزیم های خاصی است که می توانند ماد تشکیل دهنده
غضروف و استخوان را تخریب نمایند.
ـ فشارخون بالا:
انگور سرشار
از پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک می کند. در یک تحقیق، مصرف ۵/۲ تا
۹/۳ گرم در روز از پتاسیم سبب کاهش فشارخون در یک گروه مرد مورد مطالعه
دچار پرفشاری گشته است. این طور تخمین زده شده است که دریافت منظم روزانه
۳/۲ تا ۱/۳ گرم پتاسیم می تواند سبب ۲۵ درصد کاهش در مرگ و میر ناشی از
فشارخون بالا گردد.
ـ مشکلات روحی و عصبی:
کمبود پتاسیم می تواند
منجر به پریشانی ذهنی و افسردگی گردد. سالمندان که مقدار کمتری میوه و
سبزیجات مصرف می کنند، به طور خاص در خطر هستند. مصرف انگور یک راه حل ساده
و مناسب جهت افزایش دریافت پتاسیم در این گروه سنی است.
ـ لاغری و چاقی:
انگور،
هم لاغرکننده است و هم چاق کننده، به این ترتیب که اگر انگور را از صبح تا
ظهر خالی میل کنید لاغرکننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق
کننده است.
ـ چربی خون:
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار
مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن هم هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای
لاغر کردن سودمند است.
ـ گلودرد:
اگر کشمش را در مدتی طولانی در
آب بجوشانند و جوشانده حاصله را مصرف کنند، برای نرم کردن گلو و رفع امراض
ریوی مفید است. البته باید توجه کرد که جوشانده کشمش از نظر شرعی اشکال
نداشته باشد. برخی فقها قائلند که جوشانده کشمش نیز همانند آب انگور
جوشانده شده، حرام است.
ـ کم خونی:
انگور و کشمش به دلیل دارا
بودن آهن و ویتامین C در درمان و همچنین پیشگیری از کم خونی مفید هستند
خصوصا به مادران توصیه می شود انگور را جزء میان وعده های کودکان قرار داده
و از زیبایی ظاهر و رنگ های متنوع آن در جذاب نمودن غذا برای کودک خود
استفاده کنند.
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران
|