رابطه بین مصرف سبزیجات در مادران باردار و دیابت نوع یک در کودکان
شواهد علمی جدید نشان داده است داشتن تغذیه مناسب و مصرف غذاهای مغذی در
زنان باردار تا چه حد می تواند حائز اهمیت باشد. یکی از نمونه های بارز
تاثیر تغذیه مناسب، کاهش ابتلا کودکان به دیابت نوع یک در مادرانی است که
در طی دوران باداری مصرف سبزیجات را به طور روزانه در برنامه غذایی خود
داشته اند. همانطور که می دانیم در دیابت نوع یک، سلولهای خاصی در پانکراس
به تدریج توانایی ساخت انسولین را از دست می دهند و همین مساله منجر به
کمبود انسولین در بدن و نهایتا بیماری دیابت نوع یک می گردد. گفته می شود
که در خون کودکانی که در معرض خطر دیابت نوع یک قرار دارند، آنتی بادیهایی
دیده می شود که به سلولهای سازنده انسولین حمله کرده و کارایی آنها را از
بین می برند.
در مطالعه ای که در کشور سوئد انجام شد نمونه خونی
6000 کودک 5 ساله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که یا میزان
این آنتی بادی ها در خون سه درصد از این کودکان بالا بود و یا آن که در سن 5
سالگی مبتلا به دیابت نوع یک شده بودند. جالب آن که نتایج این مطالعه نشان
داد که این آنتی بادی ها در کودکانی که مادران آنها درطول دوران بارداری
به ندرت سبزیجات مصرف کرده بودند، دو برابر بود. در حالی که سطح سرمی این
آنتی بادی در کودکانی که مادرشان اظهار داشته بودند در دوران بارداری بصورت
روزانه سبزیجات مصرف می کرده اند در کمترین حد خود بود. سمیه جعفری - کارشناس تغذیه گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .