ارتباط ویتامین،املاح و دیابت
همانطور که بارها شنیده اید و یا خوانده اید، مصرف قرص های ویتامین برای
داشتن تغذیه متعادل و مناسب روش درستی نیست. زیرا کارآیی مناسب اندامهای
مختلف بدن، تنها در گرو استفاده از ویتامینها نیست. در هر حال، ویتامینها
باید با ترکیب و کمیت مناسب و از روش درست در اختیار بدن قرار گیرد. بهترین
راه دریافت ویتامینها و املاح معدنی، استفاده از سبزیجات خام، میوه های
تازه و دیگر مواد غذایی طبیعی در رژیم روزانه است که انواع گوناگونی از
ویتامین ها را دارا بوده و نیازهای بدن را مرتفع می سازند.
کروم یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که تحقیقات زیادی در رابطه با
تأثیر آن بر میزان قند خون افراد دیابتی، در سالهای اخیر، انجام گرفته
است. در بیشتر این مطالعات، تأثیر کروم بر کاهش قند خون به اثبات رسیده
است. مکانیسم دقیق تأثیر کروم بر روی قند خون مشخص نیست ولی بعضی از محققین
اعتقاد دارند که کروم باعث افزایش حساسیت عضلات بدن نسبت به انسولین می
شود و از این طریق باعث کاهش قند خون می گردد. همچنین نشان داده شده است که
مصرف کروم در افراد دیابتی باعث کاهش چربی و تری گلیسرید خون می شود.منابع
حاوی این ماده معدنی عبارتند از: جوانه گندم، اسفناج، پیاز، ران مرغ، گوشت
قرمز، آرد سویا، کلم بروکلی، بادام زمینی، کره بادام زمینی، پنیر، جگر،
قلوه.
منیزیم از دیگر مواد معدنی موردنیاز بدن است که موجب کاهش مقاومت
به انسولین و نیز کاهش فشار خون می شود. در واقع منیزیم نیز همانند کروم،
حساسیت سلولها به انسولین را بیشتر کرده و باعث عملکرد بهتر انسولین در بدن
می گردد. به طور کلی، اگر افراد دیابتی مقدار مناسبی از سبزیجات و میوه
جات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند، با کمبود ویتامین ها و مواد
معدنی در بدن خود مواجه نخواهند شد. تعدادی از مواد غذایی حاوی منیزیم
عبارتند از: سبزیجات سبز رنگ، کلم بروکلی، اسفناج، جوانه گندم، مغزهای
آجیل، حبوبات و غلات سبوس دار، کره بادام زمینی، لوبیا چشم بلبلی و گندم
پرک. از ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن که افراد دیابتی می بایست با
احتیاط بیشتری مصرف کنند، ویتامین C است. مقدار نیاز روزانه بدن به این
ویتامین حدود 90 میلی گرم است. این مقدار که با استفاده از مواد غذایی حاوی
این ویتامین تأمین می شود، باعث افزایش نارسایی های عروقی در افراد دیابتی
نمی گردد. اما در کسانی که از دوز بالای ویتامین C، معمولاً به صورت قرص،
استفاده می کنند، ممکن است دچار افزایش عوارض عروقی شوند. به همین علت، هیچ
گاه قرص های ویتامین را سرخود و بدون مشورت با پزشکتان مصرف نکنید. منابع
حاوی ویتامین C عبارتند از: کلم بروکلی، مرکبات، کیوی، فلفل قرمز و سبز،
توت فرنگی و گوجه فرنگی.
گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .