رعایت هرم غذایی در دیابت
در هرم غذایی افراد دیابتی، غذاها به 6 گروه اصلی تقسیم می شوند. سهم این گروه ها در هرم غذایی با یکدیگر متفاوت است. بزرگترین گروه که قاعده هرم را تشکیل می دهد، گروه مواد نشاسته ای، حبوبات و غلات است. به عبارت دیگر می توان گفت که بیشترین مقدار غذای روزانه شما باید از طریق این مواد غذایی تأمین گردد. کوچکترین گروه که رأس هرم را تشکیل می دهد، گروه چربی ها، شیرینی ها و الکل هاست و بیانگر آن است که مصرف روزانه شما از این مواد باید حداقل مقدار ممکن باشد. برای هر گروه از مواد غذایی موجود در هرم، اعدادی ذکر شده اند که حداقل و حداکثر واحد های مصرفی از هر کدام در طول روز را مشخص می کنند. اگر تعداد واحدهای کوچکتر را انتخاب کنید، حدوداً 1600 کالری در روز دریافت خواهید کرد و در صورت انتحاب تعداد واحدهای بزرگتر، کالری روزانه دریافت شده تان حدود 2800 کالری خواهد بود. اکثر بانوان می بایست تعداد واحد های کوچکتر را انتخاب کنند و اکثر آقایان، در صورتی که فعالیت شدید فیزیکی دارند، باید تعداد واحد های بزرگتر را برگزینند. میزان دقیق واحد های غذایی مورد نیاز بدن شما به عواملی نظیر وضعیت کنترل دیابت تان، کالری و مواد غذایی مورد نیاز بدن تان، روش زندگی شما و غذاهای مورد علاقه تان بستگی دارد. سعی کنید تعداد واحد های مورد نیازتان را بین وعده های اصلی و میان وعده های روزانه تان تقسیم نمایید. البته توجه داشته باشید که هرم غذایی مربوط به بیماران دیابتی با هرم
غذایی رایج، که ممکن است با آن آشنایی داشته باشید، به لحاظ نحوه تقسیم
بندی غذاها و تعداد واحد ها متفاوت است. به عنوان مثال در این هرم،
سبزیجات نشاسته ای به جای گروه سبزیجات، در گروه نشاسته ها قرار می گیرند،
پنیر به جای گروه شیر در گروه گوشت و جانشین های آن قرار دارد و... . این
تفاوت ها بدان علت است که میزان کربوهیدرات موجود در هر گروه، تا حد امکان
یکسان باشد. گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .