ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » کاهش ۵۰ درصدی دیابت با ورزش

کاهش ۵۰ درصدی دیابت با ورزش

 

 

ورزش در درمان دیابت بسیار موثر است، زیرا نه تنها باعث پایین آوردن قند خون و کاهش مقاومت بدن به انسولین می‌شود، بلکه خطر بیماری‌های قلبی عروقی و نیاز به دارو در دیابت نوع ۲(دیابت غیر وابسته به انسولین)را کاهش می‌دهد، هنگامی که یک فرد غیر دیابتی ورزش می‌کند، سطح انسولین خون، تحت تأثیر افزایش هورمون‌های ضدانسولین (خصوصاً گلوکاگون) کاهش می‌یابد، به این ترتیب، افزایش مصرف گلوکز توسط ماهیچه، با افزایش تولید گلوکز توسط کبد مطابقت می‌یابد.
رئیس مرکز تحقیقات دیابت خوزستان ورزش کردن را از موثرترین عوامل کاهش ابتلا به دیابت عنوان می‌کند و می‌گوید: ورزش ۵۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت را در فرد کاهش می‌دهد و روزانه ۳۰ دقیقه ورزش و استفاده از مواد غذایی سالم بهترین روش پیشگیری از ابتلا به دیابت است.
حاجیه شهبازیان می‌افزاید: آمار ابتلا به دیابت روز به روز افزایش می‌یابد و طبق پیش‌بینی انجام گرفته تا ۱۵ سال آینده مبتلایان به دیابت دو برابر می‌شوند، نمی‌توان آمار بیماران دیابتی را کاهش داد اما می‌توان با تلاش و اطلاع‌رسانی صحیح در این زمینه به مردم از افزایش آمار بیماران دیابتی جلوگیری کرد، پیشگیری از این بیماری برای هر فرد هزینه زیادی ندارد.
او می‌گوید: حدود ۱۰ سال است که در بیمارستان گلستان اهواز کلینیک تخصصی برای بیماری دیابت فعالیت می‌کند و در حال حاضر ۳ هزار پرونده مربوط بیماران دیابتی اهوازی در این کلینیک وجود دارد.
شهبازیان ادامه می‌دهد: کنترل وزن در حد نرمال، تحرک و ورزش کردن از جمله کارهای بسیاری مؤثر در این زمینه است که می‌تواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند و روند افزایش بیماران دیابتی را کاهش دهد.
فوق تخصص غدد بیمارستان گلستان اهواز با اشاره به اهمیت ورزش در کاهش بیماری دیابت می‌گوید: در حال حاضر معضل اصلی شهرنشینان، کم‌تحرکی است که از عوامل مهم بروز دیابت است و در کنار این موضوع دسترسی زیاد به غذا و اضافه وزن که هم اکنون ۴۴ درصد از جامعه معضل چاقی مبتلا هستند در پیشرفت بیماری دیابت در جامعه نقش مهمی دارد.
او افزود: پیش از این شیوع بیماری میان خانم‌ها و آقایان برابر بود اما در حال حاضر میزان این بیماری در خانم‌ها به دلیل چاقی و کم تحرکی رو به افزایش است، سن ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز کاهش یافته و در جوانان زیر ۲۰ سال هم مشاهده می‌شود. در حالی که پیش از این دیابت در افراد بالای ۳۰ سال مشاهده می‌شد، علاوه بر این، احتمال بروز دیابت نوع یک در کودکان هم رو به افزایش است، کودکانی که از شیرخشک استفاده می‌کنند نسبت به کودکان که از شیر مادر استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.
شهبازیان به سوابق خانوادگی و موروثی این بیماری اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: در مواردی که بیماری دیابت به طور ارثی در خانواده انتقال می‌یابد، فرد ۳۰ درصد اختلال سوزاندن قند را در بدن دارد و اگر پدر و مادر هر دو به این بیماری مبتلا باشند فرزند آنها تا ۵۰ درصد احتمال مبتلا شدن به بیماری دیابت را دارد.
افرادی که به طور موروثی بیماری دیابت را در بستگان خود دارند باید خیلی بیشتر از سایر افراد عادی وزن خود را متعادل نگاه دارند و به تحرک و ورزش مشغول باشند.
این مقام مسئول یادآور می‌شود: مادرانی که کودکانی با وزن بیش از چهار کیلوگرم را به دنیا می‌آورند دچار اختلالات قندی در دوران بارداری بوده‌اند که فرزندان این مادران تا ۲۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت دارند البته این‌گونه مادران نیز مستعد ابتلا به دیابت هستند.


گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 30-11-1390, 12:53   بازدیدها : 14076   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .